Pàgines

dilluns, 13 de maig del 2019

Jose Homedes, el corredor del bar Chicago (1894)

Al mes de novembre de 1894, va tenir lloc al nou barri del Poble-sec una curiosa aposta: José Homedes, un ferrador de 47 anys, es proposava anar i tornar des del Bar-Botilleria Chicago del Paral·lel al castell de Montjuïc en menys de 20 minuts.

Bar Chicago. Font: Barcelofilia

La botilleria Chicago estava situada a la cantonada del Paral·lel amb la Ronda Sant Pau i l'havien inaugurat el mateix 1894. Imagino que aquesta original aposta era un forma d'atreure clientela. S'admetien tant apostes a favor com en contra. Durant el dies anteriors a la carrera, s'havia anunciant a la premsa.

El Diluvio, 8 nov. 1894 (Ed. mañana)

La carrera es va celebrar l'11 de novembre. Homedes, a les 12 i mitja del matí, va sortir del Bar Chicago, i comença a córrer cap el castell de Montjuïc. Va agafar el carrer Rosal (Roser en l'actualitat) i es dirigí cap el merendero Torre Forta (1), i des d'allà al fossat del castell de Montjuïc. En aquest primer tram va utilitzar 11 minuts. Va descansar 1 minut i per la baixada i tornada al punt de sortida utilitza sols 6 minuts. Per tant, el trajecte l'havia fet en 18 minuts, 2 menys dels que s'havia apostat. El diari El Diluvio en la seva edició de matí del dia 15 de novembre explicava en detall la cursa.

Possible trajecte

Vist l'èxit de la carrera i el públic que va atreure, Homedes va fer una nova aposta: fer el mateix trajecte ara en menys de 18 minuts. Aquesta nova cursa s'havia de celebrar el 25 de novembre. Avisaven que en determinats casos no es faria la carrera (mal temps, prohibició, no cobrir el total de l'aposta, lesió) i es tornaria l'import de les apostes.

El Diluvio, 24 nov. 1894.

Posteriorment al dia que s'havia de fer la cursa, no he trobat més notícies que facin referència a aquest tema. Per tant, desconec si aquesta nova carrera es va celebrar o no.

Notes

1- El merendero de Torre Forta estava situat al voltants de la plaça Dante.

Hemeroteca

- El Diluvio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada