Pàgines

dimecres, 6 de març del 2019

Amor libre en la calle de Salvá (1887)

Aquesta notícia publicada al 1887, realment no s'ajusta gens als tipus de crònica negra que recull el bloc. Però no he pogut evitar recollir-la: la temàtica és tan surrealista, la redacció tan recargolada i ens ajuda a conèixer alguns aspectes interessants del barri del Poble-sec en els seus inicis.


La notícia portava un títol ben suggerent: "El amor libre en la calle de Salvá". Es va publicar a l'edició de tarda del dia 22 de juliol de 1887 al diari El Diluvio. Aquest diari (1879 - 1839), durant moltes èpoques publicava dues edicions diàries: una de matí i una de tarda. La del matí tenia entre 20-30 pàgines, mentre que la de tarda era molt més reduïda i no arribava a les 10 pàgines.

El fet descrit transcorre en el carrer de Salvà, un del més antics del Poble-sec, justament en el nº 58 d'aquest carrer està construïda la casa més antiga del barri. Per tant és normal que en els diaris de l'època, el carrer de Salvà fos un dels més mencionats del barri: notícies sobre la seva urbanització, anuncis de comerços, venta de solars i cases, petits robatoris, accidents, baralles.

Oficialment el carrer està dedicat a Francesc Salvà i Campillo (1751-1828), metge, físic i meteoròleg català.

Francesc Salvà. Enciclopedia.cat

2 comentaris:

  1. Bonica història, per alternar amb crims i malvestats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, és una història ben divertida. M'agradaria trobar més històries semblants. Serà qüestió de cercar a les hemeroteques

      Elimina